Om Fredagsklubben

”Fredagsklubben” är en svensk lekgrupp i Uster som ligger utanför Zürich i Schweiz. Fredagsklubben har funnits sedan 2002.

Vi är en grupp svenska/svensktalande föräldrar och barn som träffas varje fredag förmiddag mellan klockan 09:30 och ca 11:30 för en stunds sång, pyssel, fri lek och fika. Vi håller till på Familienzentrum i Uster som har stora och fina lokaler som passar bra för lek och stoj. I Fredagsklubben får barnen, förutom att leka och ha kul, möjlighet att umgås med andra svensktalande barn och vara med om svenska traditioner såsom svenskt Lucia-/Julfirande och Midsommarfirande.

Vi har ett stående antal platser (främst av utrymmesskäl) vilket innebär att vi är ungefär samma grupp som ses varje fredag. På det sättet lär både föräldrar och barn att känna varandra bra. Men vi är inte alltid full grupp och behöver förnya oss hela tiden! Vi betalar en terminsavgift (för tillf 60 CHF) som avser bland annat kostnaden för lokalerna vi vistas i. Utöver fredagsträffarna med barnen brukar vi anordna sommar- och julfest samt någon dagsutflykt eller middag utan barn.

Låter det skoj? Vill du vara med? Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer om Fredagsklubben eller om du vill komma på en ”provomgång” lek för att se hur vi har det!